'Newcastle United neemt eerste besluit na overname: Bruce ontslagen'

'Newcastle United neemt eerste besluit na overname: Bruce ontslagen'

10-10-2021 18:00
2

Newcastle United stuurt Steve Bruce de laan uit. De club gooit het roer om na de overname en wil een andere manager aan het roer. Het is het eerste grote besluit dat Newcastle neemt sinds de Saudis het voor het zeggen hebben.

Dat melden The Telegraph en The Daily Mail. Laatstgenoemde krant schrijft stellig dat Bruce ontslagen wordt door Newcastle, volgens The Telegraph is dat 'een kwestie van tijd'. Een verrassing is het aanstaande vertrek van Bruce niet. Engelse media maakten daar enkele dagen geleden al melding van. Hoewel directielid Amanda Staveley niet in wilde gaan op de positie van Bruce, weigerde ze hem ook te steunen.

Alles wijst erop dat Newcastle het vertrek van Bruce binnen zeer korte tijd naar buiten gaat brengen. Hij spreekt begin volgende week met de clubleiding van Newcastle en kan een flinke ontslagvergoeding tegemoet zien. Volgens beide kranten krijgt Bruce acht miljoen pond mee, omgerekend is dat zo'n 9,5 miljoen euro. 

Het vertrek van Bruce komt voor hem op een bijzonder pijnlijk moment. Hij zou tegen Tottenham Hotspur voor de duizendste keer op de bank zitten als manager. De verwachting is dat assistent Graeme Jones de honneurs waarneemt tot Newcastle een permanente opvolger gevonden heeft.

Newcastle is achter de schermen druk bezig met het herstructureren van de club. Zo is er mogelijk een rol weggelegd voor de Duitser Ralf Rangnick, die een fonkelnieuw technisch beleid uit moet gaan rollen.