Joos spaart Martinez niet: 'Zo flexibel als een hark met drie hernia's'

Joos spaart Martinez niet: 'Zo flexibel als een hark met drie hernia's'

10-10-2021 13:16
62

Roberto Martinez heeft de voorbije maanden weinig indruk gemaakt bij de Rode Duivels. Na de uitschakeling op het EK kwam er flink wat kritiek en die is niet geminderd. Ook Filip Joos ziet dat hij het moeilijk heeft bij de Rode Duivels.

In zijn column in De Standaard is de voetbalcommentator bijzonder kritisch over de gang van zaken bij de Rode Duivels en de aanpak van Martinez. 'Tactische flexibiliteit was een vereiste, heette het in 2016 toen Martinez werd aangesteld. Inmiddels is zijn vijfmansdefensie vastgeroester dan een Renault die in de jaren tachtig dag en nacht buiten op straat stond wegens geen garage', klinkt het.

Martinez krijgt de kritiek weinig te vernieuwen bij de Rode Duivels en die mening deelt nu ook Joos. 'Martinez is conservatiever dan Boris Johnson en zo flexibel als een hark met drie hernia’s', schrijft hij.

Volgens Joos is een wereldtitel in Qatar met Martinez als bondscoach dan ook onmogelijk. De analist denkt dat we ook bij de volgende partij tegen een topland dan ook de boot in zullen gaan. Tenzij er iets verandert, met een nieuwe bondscoach. 'Er rest ons een waterkansje: Guardiola of Antonio Conte aanstellen', aldus Joos.