Martinez ziet geen spits in De Ketelaere: Hij heeft niet het juiste profiel

Martinez ziet geen spits in De Ketelaere: "Hij heeft niet het juiste profiel"

10-10-2021 11:06 Laatste update: 12:02
29

De Rode Duivels moeten het zondagmiddag tegen Italië zien te rooien zonder Romelu Lukaku. De aanvalsleider heeft de selectie verlaten na de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk van afgelopen donderdag. Wie hoopte op een kans voor Charles De Ketelaere in de punt, komt bedrogen uit, waarschuwt Roberto Martinez.

De bondscoach zal het goudhaantje van Club Brugge immers met zekerheid niet opstellen als diepe spits in Turijn. "De Ketelaere heeft niet het profiel om als spits te spelen bij de Rode Duivels", liet Martinez optekenen bij Het Nieuwsblad. Nochtans voetbalt De Ketelaere bij Club Brugge de laatste weken helemaal voorin, al vult hij die positie wel op een andere manier in dan Lukaku.

Dat heeft Martinez ook gezien. Meer dan waarschijnlijk zal Michy Batshuayi, de vaste doublure van Lukaku, de honneurs waarnemen tegen La Squadra. Qua profiel leunt die in de ogen van de bondscoach wat dichter aan bij Big Rom. Of De Ketelaere ergens anders op het terrein wél op minuten mag rekenen, is nog koffiedik kijken. Een basisplek ligt alvast niet in het verschiet.