Duivels kijken Italië weer in de ogen: Voor mij heeft deze match geen waarde

Duivels kijken Italië weer in de ogen: "Voor mij heeft deze match geen waarde"

10-10-2021 10:52

Vanaf 15u 'strijden' de Rode Duivels met Italië om de bronzen medaille op de UEFA Nations League. Het woord strijden staat daarbij bewust tussen haakjes, want aan zowel onze als Italiaanse zijde lijkt de goesting ver te zoeken. Peter Vandenbempt moet zich ook opladen om zijn job te doen.

De radioman geeft commentaar bij de troostfinale, maar doet dat blijkbaar met frisse tegenzin. "Voor mij heeft deze match geen waarde", windt hij er geen doekjes om bij Sporza. De Duivels zullen alvast niet met hun vaste elf starten, want Eden Hazard en Romelu Lukaku ontbreken. Ofwel komen twee andere gevestigde waarden aan de aftrap, ofwel gooit Roberto Martinez het roer radicaal om door enkele jonge talenten de kans te gunnen, denkt Vandenbempt. Hoe dan ook vermindert dat de waarde van het duel.

Zelfs een riante overwinning tegen de Italianen, die op het voorbije EK nog de weg naar de halve finales versperden, zal weinig vreugde teweegbrengen. "Het onheil is al geschied voor de Rode Duivels. Zelfs bij een mooie overwinning veeg je niet weg wat er tegen Frankrijk is gebeurd", stelt Vandenbempt. Volgens hem is Italië nog iets meer verplicht om voor een goed resultaat te gaan, aangezien het toernooi doorgaat in de laars.