Leekens geeft beklaagde Martinez rugdekking: TIen jaar geleden waren we losers

Leekens geeft beklaagde Martinez rugdekking: "TIen jaar geleden waren we losers"

09-10-2021 22:32
15

Na de nieuwe ontnuchtering tegen Frankrijk in de UEFA Nations League (2-3) krijgt Roberto Martinez vanuit bepaalde hoeken de wind van voren. Bij een gedeelte van de Belgische supporters heeft de bondscoach afgedaan. Voorganger Georges Leekens neemt de verdediging van de Spanjaard op zich.

Leekens vindt dat de verdienste van Martinez gewoonweg niet onderschat kan worden. "Als het Belgisch voetbal vandaag een positief imago heeft, is dat aan Martínez te danken. Tien jaar geleden waren we 'losers'", herinnert Mac The Knife zich bij Het Laatste Nieuws. In tegenstelling tot vroeger komen de Duivels tegenwoordig erg graag naar de nationale selectie afgezakt, benadrukt Leekens. "Laat ons dat goeie klimaat niet verbrodden. Steun hen!"

Dat Martinez bij de spelers nog in de bovenste schuif ligt, is al langer geweten. Maar heeft de bondscoach op tactisch vlak niet gefaald tegen de Fransen? Nee, vindt Leekens. "Martinez' voorbereiding was perfect", klinkt het. Ook over zijn wissels moet Martinez niet wakker liggen, ook al vonden sommigen dat Hans Vanaken had moeten starten. "Dat is praat achteraf", oordeelt Leekens.