Grote veranderingen bij Rode Duivels? Er is nood aan een nieuwe wind

Grote veranderingen bij Rode Duivels? "Er is nood aan een nieuwe wind"

09-10-2021 17:15
5

Roberto Martinez blijft na de uitschakeling tegen Frankrijk niet bespaard van de kritiek. Volgens analist Eddy Snelders is het dan ook tijd geworden voor een nieuwe wind.

"Martinez is jaren bewierookt geweest door het publiek en de pers, maar die perceptie is voor sommigen in rook aan het opgaan", begint Snelders bij Sporza. "Nu moet hij durven de verantwoordelijkheid te nemen. Niet zoals op het EK als een dief in de nacht vluchten na de exit tegen Italië."

Snelders spreekt niet van een ontslag, maar hoopt dat Martinez niet langer voor de oudgedienden kiest en voortaan ook rekent op de jongere Rode Duivels. "Hij moet durven om spelers zoals Tielemans of Hazard, die niet brachten wat we van hen gewoon zijn, sneller naar de kant te halen. Ondanks hun status en talent moet je die knoop adequater doorhakken", klinkt het.

Al sluit Snelders niet uit dat er in de nabije toekomst toch een nieuwe bondscoach zal komen. Misschien zelfs sneller dan verwacht. "Er is binnenkort misschien wel nood aan een nieuwe wind", gaat hij verder. "Als dat nu nog niet is, zal dat na Qatar hoogstwaarschijnlijk wel het geval zijn. Barcelona hangt ook boven het hoofd van Martinez", besluit Snelders.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie