VP in gesprek: Derde plek is niet belangrijk, maar winst tegen België wel

VP in gesprek: "Derde plek is niet belangrijk, maar winst tegen België wel"

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2021 om 14:10za 09-10-2021 om 14:10

Laatste update: zondag 10 oktober 2021 om 14:00zo 10-10-2021 om 14:00

Zondagnamiddag spelen de Rode Duivels tegen Italië voor de derde plek in de Nations League. Na de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk lijkt die wedstrijd echter bijzaak. Ook in Italië lopen ze niet warm voor de affiche. VoetbalPrimeur.be sprak met een Italiaanse journalist.

De Rode Duivels gaven afgelopen donderdag een 2-0 voorsprong en de bijhorende finaleplaats nog helemaal weg tegen de Fransmannen. De nederlaag kwam hard aan. Het is dan ook nog maar de vraag met hoeveel motivatie Roberto Martinez zijn manschappen aan de aftrap krijgt. Ook de Italianen lijken niet wakker te liggen van de EK-rematch.

"Die derde plek, daar ligt de Italiaanse ploeg niet echt wakker van", vertelt Emanuele Giulianelli, voetbaljournalist en kenner van het Italiaanse voetbal, in een exclusief gesprek. "De Nations League heeft nu eenmaal niet dezelfde reputatie als een EK of WK."

Dat bleek ook uit de reactie van het Italiaanse publiek na de uitschakeling tegen Spanje. "Ik was in het stadion en de supporters konden wel leven met die nederlaag. Het was niet dezelfde droefenis die je bij een EK-uitschakeling zou meemaken. Als de Italiaanse selectie al niet wakker ligt van de Nations League, dan de supporters al helemaal niet", aldus de journalist.

Met Italië en België staan er wel nog steeds twee Europese voetbalkleppers tegenover elkaar. "Dat maakt het wel wat prestigieuzer. België heeft een uitstekende ploeg, als je van de nummer één kan winnen dan wil je dat niet laten liggen. Die derde plek is dus niet belangrijk, maar winst tegen België is dat wel."

De affiche is ook een ideale kans om wat nieuws uit te proberen tegen een sterke tegenstander, zonder de moordende druk van een EK of WK. "Coach Mancini zal ongetwijfeld enkele experimenten uitvoeren. Zeker op de spitsenpositie en centraal achterin. In Italië weten we ook wel dat Bonucci en Chiellini er ooit mee ophouden", besluit Giulianelli met een glimlach.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws