Messi noemt vier Ballon d'Or-kanshebbers: 'Op hen ga ik zeker stemmen'

Messi noemt vier Ballon d'Or-kanshebbers: 'Op hen ga ik zeker stemmen'

09-10-2021 10:14
4

Lionel Messi legde al zes keer beslag op de Ballon d'Or, maar hij ziet zichzelf dit keer niet als de favoriet. De Argentijnse ster plaatst bovendien een kanttekening bij de prestigieuze award, die door France Football wordt uitgereikt.

"Nee, ik zie mezelf niet als de favoriet en ik hou er niet zo van om vooraf over een eventuele uitslag te praten", zegt Messi tegen L'Équipe. "Als ik win, zou dat geweldig zijn. Ik heb in de zomer een prijs gewonnen die ik lang miste in mijn prijzenkast", doelt hij op de Copa América. "Als ik de Ballon d'Or voor de zevende keer zou winnen, zou dat prachtig zijn."

De 34-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain ziet meerdere grote kanshebbers, maar daar is Kevin De Bruyne er geen van. "Ik ben altijd bang dat ik iemand vergeet als ik hierover praat. Ik ga zeker op mijn teamgenoten Neymar en Kylian Mbappé stemmen. Robert Lewandowski heeft het ook geweldig gedaan dit jaar en Karim Benzema was uitstekend."

Messi ziet wel een negatieve tendens rond de Ballon d'Or. "De laatste tijd zijn prijzen zwaarder gaan wegen. Daarvoor werd er meer gekeken naar wie de allerbeste speler van het jaar was. Collectieve prestaties tellen mee. Als een team goed presteert, schittert het individu ook. Je moet prijzen winnen om er goed op te staan bij de Ballon d'Or-verkiezing."