Martinez is kop van jut: 'Heeft nog nooit voor een ommekeer kunnen zorgen'

Martinez is kop van jut: 'Heeft nog nooit voor een ommekeer kunnen zorgen'

09-10-2021 10:44 Laatste update: 10:45
25

Onze Rode Duivels zijn er alweer niet in geslaagd om de finale van een toernooi te halen. Tegen Frankrijk liep het donderdag mis en de kritiek op bondscoach Roberto Martinez blijft maar groeien.

Flink wat fans gaven al aan dat zij hopen op een nieuwe bondscoach. Bij Het Nieuwsblad is chef voetbal Ludo Vandewalle ook bijzonder kritisch over de Spanjaard. 'Ook met Roberto Martinez zal het niet lukken', schrijft hij. 'Hij staat symbool voor vriendelijkheid, loyauteit. Mooie menselijke eigenschappen, maar een trainer moet ook durven.'

Volgens de journalist zorgt Martinez er wel voor dat de Rode Duivels telkens bijzonder voorbereid kunnen beginnen aan een partij, maar heeft hij ook minpunten.'Op topniveau gaat het verder dan de voorbereiding, het gaat om de wedstrijd. Qua wedstrijdmanagement, het moeilijkste aspect van het trainersvak, schiet de bondscoach tekort. Tijdens de wedstrijden heeft hij nog nooit voor een ommekeer kunnen zorgen', klinkt het.

Toch vraagt men nog niet om een ontslag van Martinez. Zo ziet men mogelijke kandidaat-opvolger Philippe Clement niet vertrekken bij Club Brugge en zijn er twijfels over Michel Preu'dhomme. Daarnaast is het nog de vraag of een buitenlandse trainer voor prijzen kan zorgen.