Zirkzee maakt 'geweldige ontwikkeling' door: 'Alsof andere jongen binnenkwam'

Zirkzee maakt 'geweldige ontwikkeling' door: 'Alsof andere jongen binnenkwam'

09-10-2021 10:00
8

Joshua Zirkzee voorkwam vrijdagavond met twee treffers een nederlaag voor Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zwitserland (2-2). Bondscoach Erwin van de Looi merkt dat de twintigjarige spits van RSC Anderlecht een 'geweldige ontwikkeling' doormaakt.

Het was al even geleden dat Zirkzee nog indruk wist te maken bij de Nederlandse beloften. "Zirkzee was vorig jaar ook al bij ons, maar toen had hij het lastig. Hij was niet vrolijk en zat niet in een lekkere fase van zijn carrière", gaf Van de Looi aan bij ESPN.

Zirkzee lijkt bij Anderlecht een andere persoon geworden te zijn volgens Van der Looi. "Hij is er sinds vorige maand weer bij en het leek wel alsof er een andere jongen binnenkwam, met een grote lach, veel initiatief en leiderschap. Hij kan ook geweldig goed voetballen, dus ik ben blij dat hij twee goals heeft gemaakt", klinkt het.

Zelf was Zirkzee bijzonder kritisch over zijn prestatie en was hij nog niet helemaal tevreden. "Het is jammer dat we het niet hebben afgemaakt. Ik kreeg zelf ook nog een paar kansen die er wel in mochten. Ik denk dat wij veel beter kunnen", aldus de spits.