'Lang heeft echt schijt aan alles, hier die bal en ik ga het doen'

'Lang heeft echt schijt aan alles, hier die bal en ik ga het doen'

09-10-2021 09:00
6

Noa Lang heeft een goede indruk achtergelaten op Rafael van der Vaart. Zijn spel was niet om over naar huis te schrijven, maar de houding van Lang kan Van der Vaart wel waarderen.

Lang viel na zestig minuten spelen in tegen Letland en toonde zich bijzonder bedrijvig. "Iedereen kijkt naar hem omdat het zijn debuut was. Je zag dat hij heel graag wilde, dat was geweldig om te zien. Het was niet dat hij zo geweldig inviel, maar ik ben blij dat hij is ingevallen", zegt Van der Vaart bij de NOS.

"Hij heeft echt schijt aan alles. Hij heeft een uitstraling van: hier die bal en ik ga het doen. Dat vind ik goed bij jonge gasten. Die zijn zo overtuigd van zichzelf. Hopelijk speelt hij nog lang voor het Nederlands elftal. We zullen ons vast nog doodergeren aan hem, maar ook blij met hem zijn. Ik snap dat mensen zeggen: kijk hem staan, die snotneus. Maar ik vind het een heerlijke speler", zegt Van der Vaart.

Pierre van Hooijdonk is van mening dat Nederland niet groots speelde tegen Letland en pikt Frenkie de Jong eruit. "Die deelde ook in de malaise. Voor zijn doen had hij ontzettend veel onnodig balverlies. Het is bijna altijd onnodig als hij balverlies lijdt, want hij is normaal heel vast aan de bal. Dit ben je van hem niet gewend."