Van Gaal grapt over debutant Lang bij Oranje: Ongeloofelijk toch

Van Gaal grapt over debutant Lang bij Oranje: "Ongeloofelijk toch"

08-10-2021 23:28
5

Bondscoach Louis van Gaal is blij met de drie punten, maar niet met het spel van zijn Nederlands elftal. Van Gaal voorspelde al dat het lastig zou worden tegen Letland.

"We hebben zo'n vijftien kansen gekregen en zij vier", zegt Van Gaal tegen de NOS. "Dat voorspelde ik al, net als dat we zeventig procent balbezit zouden krijgen. Het is 75% geworden. Dit is niets nieuws onder de zon. Tevreden? Tegen de supporters zei ik dat ik tevreden was als het 0-1 zou worden. Het had ook 0-4 kunnen worden. Zelfs amateurs krijgen vaak twee kansen. Letland kreeg er vier, maar Bijlow staat er niet voor niets. Dit zijn hele moeilijke wedstrijden."

'Het tempo omhoog' is niet wat je van de spelers van Oranje kan verwachten, zegt Van Gaal. "Dat is zo moeilijk. Iedere analist kan vertellen dat het tempo omhoog moet. Nee, de creatieveling moet opstaan. Het tempo kan niet hoger omdat er twee rijtjes van vier staan. De uitslag is 0-1, maar het had ook 1-6 of 2-1 kunnen zijn."

Debutant Lang
Bij Nederland vierde Lang zijn debuut voor Orajne. "Bij Noa Lang zag je wel dat hij wat wilde laten zien", gaf Van Gaal aan. "Hij heeft lef genoeg. Dat vind ik wel leuk", klinkt het. Dat werd duidelijk toen Lang als rechtsbuiten inviel, maar snel uit zichzelf naar de linkerflank trok. "Dat is toch ook ongelooflijk. Dat hij gewoon tegen een andere speler zegt: "Ik ga links spelen." Maar ik heb dat gecorrigeerd. Ik wilde hem op rechts zien", besluit Van Gaal met een glimlach.