Staat volgende Anderlecht-goudhaantje al klaar? Kan snel aansluiten bij A-kern

Staat volgende Anderlecht-goudhaantje al klaar? "Kan snel aansluiten bij A-kern"

09-10-2021 09:30 Laatste update: 09:33
12

RSC Anderlecht probeert van de eigen talenten gebruik te maken en hoopt ze zien door te stoten naar de absolute top. Met Zeno Debast loopt er mogelijk een nieuw goudhaantje rond bij de Brusselaars.

De jonge verdediger vierde vorig jaar zijn debuut bij RSC Anderlecht en traint ook mee met de A-kern van paars-wit. Beloftentrainer Robin Veldman is alvast stevig onder de indruk van Debast. "Ik vind Zeno Debast een heel groot talent", klinkt het bij Radio Radzinski.

"Hij is nog maar 17-18 jaar, maar als ik zijn passing en rust zie… Dat is een speler die snel kan aansluiten bij de A-kern", klinkt het. Dat is niet de enige jonge speler bij Anderlecht die volgens Veldman ver zal geraken. "Bij de U18 van Anderlecht zie ik ook een talentvolle speler die mij doet denken aan Hakim Ziyech. Ik ga zijn naam niet noemen, maar hij doet er mij aan denken", klinkt het.

Debast wordt bij Anderlecht alvast gezien als een potentiële basispion in het centrum van de verdediging. Momenteel moet hij het nog afleggen van Taylor Harwood-Bellis en Wesley Hoedt.