Adrie Koster (ex-Club Brugge) keert terug bij Ajax: Ik vind het een eer

Adrie Koster (ex-Club Brugge) keert terug bij Ajax: "Ik vind het een eer"

08-10-2021 17:27
6

Adrie Koster (ex-Club Brugge) is terug bij Ajax. De voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers volgt Danny Blind op als adviseur van de Raad van Commissarissen. Dat meldt de club vrijdag.

Blind werd assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal en dus moest hij stoppen bij Ajax. Koster zal hem opvolgen. Hij was in het seizoen 2007/2008 al hoofdtrainer in de Johan Cruijff Arena en is derhalve geen onbekende bij de regerend landskampioen.  “Het is geen geheim dat ik altijd wel iets met Ajax heb gehad”, zegt hij op de clubsite.

Koster, die in januari nog ontslagen werd als trainer van Willem II en sindsdien zonder club zat, kijkt uit om Ajax van een andere kant te leren kennen. “Ik vind het een eer dat ze me hiervoor gevraagd hebben. Voor mij is het interessant om van deze kant bij de club betrokken te zijn en ik ga mijn best doen een goede bijdrage te leveren.”

Na het WK van 2022, wanneer Blind stopt met zijn werkzaamheden voor Oranje, zal Koster weer opzij stappen voor de Zeeuw. “Maar om onze rol als toezichthouder van Ajax gedegen te kunnen uitvoeren willen wij in de tussenliggende periode wel iemand bij de RvC hebben met veel ervaring in het betaalde voetbal en iemand die de club ook kent”, zegt president-commissaris Leen Meijaard.