Ambitieus Barça-plan: 10.000 man extra in Camp Nou, uitwijken naar Cruijff-stadion

Ambitieus Barça-plan: 10.000 man extra in Camp Nou, uitwijken naar Cruijff-stadion

08-10-2021 10:30
6

FC Barcelona wil Camp Nou uitbreiden, heeft voorzitter Joan Laporta bekendgemaakt. Het stadion kan momenteel bijna honderdduizend toeschouwers herbergen, maar dat moeten er na de verbouwing honderdtienduizend worden.

Wanneer de bouw moet gaan beginnen, is nog niet duidelijk, maar Laporta heeft al een uitvalsbasis op het oog, laat hij weten aan RAC1. Zolang de verbouwing duurt, wil hij de thuiswedstrijden verplaatsen naar het in 2019 opgeleverde Estadi Johan Cruyff, waar de jeugdopleiding van de club gevestigd is en het vrouwenelftal speelt. Het tweede stadion biedt momenteel plaats aan zesduizend toeschouwers, maar Barça zou naar mogelijkheden zoeken om er liefst vijftigduizend te kunnen verwelkomen.

De stadionplannen doen denken aan die van aartsrivaal Real Madrid, dat de coronaperiode aangreep om Estadio Santiago Bernabéu een metamorfose te geven. In de tussentijd speelde De Koninklijke zijn thuiswedstrijden – zonder publiek – in het Estadio Alfredo Di Stéfano, het trainingscomplex van de club.