Thriller in tweede helft en geen finale van Nations League voor Rode Duivels

07-10-2021 22:39
196

Géén finale van de Nations League voor de Rode Duivels. De nationale ploeg leek na een 2-0 voorsprong goed op weg naar een partij tegen Spanje, maar gaf het in een thriller in de tweede helft nog uit handen: 2-3.

Voor de Rode Duivels kon de partij bijna niet beter beginnen. Een gouden kans voor Kevin De Bruyne op het openingsdoelpunt, een geweldige redding van Hugo Lloris hield de Fransen recht. Achterin bleef het voor de Rode Duivels stevig uitkijken naar de razend snelle Kylian Mbappé, die keer op keer voor gevaar zorgde.

We kregen alvast een bijzonder leuk wedstrijdbegin, met twee ploegen die er een tactisch partij van maakten en hoopten op die ene meter ruimte om voor dat doelpunt te zorgen. Frankrijk maakte het de Rode Duivels echter niet makkelijk en parkeerde de bus.

Die bus slaagde er echter niet in om onze Rode Duivels ook van dat doelpunt te houden. De dominatie van de Belgen werd beloond en na een goede individuele actie van Yannick Carrasco – en een beetje geluk – werd Lloris tien minuten voor de rust verrast: 1-0. Die score werd nog voor rust verdubbeld na een knappe actie van Lukaku, 2-0 en de Fransen helemaal weggezet.

In de tweede helft stonden de Fransen niet verrassend met meer aanvallende intenties op het veld en werd er flink wat meer druk gezet op de Rode Duivels. Dat zorgde voor enkele kleine kansjes, al bleef het voor hen ook uitkijken naar een vlijmscherpe Duivelse counter.

De Fransen kregen steeds meer grip op de partij en zagen dat na dankzij een sterke Mbappé en Benzema beloond worden. De ster van Real Madrid versloeg op het uur Courtois en bracht de Fransen weer helemaal in de partij. De Rode Duivels hielden de bal niet in de ploeg en op het middenveld hadden Tielemans en Witsel het bijzonder lastig.

Tielemans bevestigde zijn zwakke partij door een penaltyfout te begaan op Griezmann. Mbappé twijfelde niet: 2-2 en alles te herdoen voor de Rode Duivels. Tielemans en Hazard werden gewisseld, Vanaken en Trossard moesten de Rode Duivels weer aan de voorsprong helpen.

De Belgen kwamen wel wat beter in de partij en hielden de Fransen van het eigen doel. Aanvallend waren er echter amper goede combinaties, waardoor het bijzonder spannend bleef. Na een schitterende pré-assist en assist van Carrasco leek de 3-2 gescoord geweest te zijn, maar de VAR greep in na buitenspel van Lukaku.

Niet veel later, toch een doelpunt. Niet van de Rode Duivels, wel van de Fransen. Na een streep van Théo Hernandez werd Courtois geklopt en stond het 2-3. De Rode Duivels koud afgemaakt en geen finale in de Nations League.