'Aardverschuiving in voetbalwereld: Newcastle United wordt definitief overgenomen'

'Aardverschuiving in voetbalwereld: Newcastle United wordt definitief overgenomen'

07-10-2021 18:20

Newcastle United wordt overgenomen door een rijke Arabier, melden Engelse media. The Magpies gaan de komende jaren tot de rijksten van Engeland behoren.

De overname van Newcastle diende zich al een tijdje aan en heeft nu zo goed als zeker zijn beslag gekregen. The Times weet dat de deal binnen 24 uur beklonken zou moeten worden. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk-Mike Ashley. De Britse miljardair (57) was maar liefst veertien jaar eigenaar van de club. Maar onder zijn leiding ging Newcastle bergafwaarts. De club kwam in 2003 voor het laatst uit in de Champions League, sinds 2012 werd er helemaal geen Europees voetbal meer gehaald.

Met de overname is naar verluidt ruim 350 miljoen euro gemoeid. De verwachting is dat er de komende jaren veel geld gestopt gaat worden in Newcastle, waardoor de club mee kan doen om de landstitel en ook internationaal kan presteren.

Mohammad bin Salman is de man achter de overname. De kroonprins van Saudi-Arabië stopt namens de Saudi Public Investmend Fund miljoenen in de club en wordt voor tachtig procent eigenaar van Newcastle. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is fel tegen de overname, maar de Premier League heeft inmiddels groen licht gegeven.