UPDATE: ‘KV Kortrijk start kort geding tegen Elsner bij arbeidsrechtbank’

UPDATE: ‘KV Kortrijk start kort geding tegen Elsner bij arbeidsrechtbank’

07-10-2021 19:45 Laatste update: 12-10-2021 12:46
25

Bij KV Kortrijk is men absoluut niet opgezet met het vertrek van Luka Elsner. De Sloveen koos voor een transfer richting Standard, maar dat kan men bij de Kerels maar moeilijk aanvaarden.

Na tien speeldagen in onze competitie besloot Elsner om KVK te verlaten en richting Luik te vertrekken. Onverwacht voor KV Kortrijk, dat er nu aan denkt om gerechtelijke stappen te zetten. "Dit is vloeken voor ons. Ik vind het ook competitievervalsing", zegt voorzitter Ronny Verelst bij Sporza.

"Het kan niet dat je zomaar een trainer wegplukt bij een andere club. Toch niet midden in het seizoen", gaat hij verder. "Dit is echt not done. Daarom zijn we aan het kijken welke juridische stappen we kunnen zetten", besluit Verelst.

Standard hoopt alvast dat het met Elsner de juiste coach heeft gevonden om voor beterschap te zorgen. Nog een opvallend detail, op 30 oktober neemt Standard het op tegen... KV Kortrijk. Dat belooft een pittige strijd te worden.

Update: Volgens Het Nieuwsblad solliciteerde Luka Elsner zelf bij Standard Luik en gebruikte hij de Wet van ’78 om eenzijdig zijn contract tot 2024 bij KV Kortrijk te verbreken. Artikel 8 van die wet stelt echter ‘dat de sportbeoefenaar (en dat geldt zowel voor spelers als coaches) die zijn contract eenzijdig verbreekt omwille van niet-dwingende redenen, niet mag deelnemen aan een betaalde sportcompetitie van dezelfde sporttak tijdens het lopende sportseizoen.’ KVK plant gerechtelijke stappen.

Update: KV Kortrijk heeft inmiddels Karim Belhocine voorgesteld als nieuwe T1, maar de club laat het vertrek van Luka Elsner naar Standard niet zomaar varen. Sporza meldt dat KVK een kort geding heeft gestart bij de arbeidsrechtbank. Er geldt een gentlemen’s agreement tussen Belgische clubs dat concurrenten geen trainers wegplukken door middel van de Wet van ’78. De kans ziet er aldus in dat Elsner niet aan de slag kan gaan bij de Rouches.