Anderlecht eert Raymond Goethals op verjaardag met reus ‘Raimundo’

Anderlecht eert Raymond Goethals op verjaardag met reus ‘Raimundo’

07-10-2021 16:46
3

Wijlen Raymond Goethals is één van de legendarische trainers in het Belgische voetbal. Onder meer bij Standard Luik en RSC Anderlecht kende hij successen. Vandaag zou Goethals 100 jaar zijn geworden.

Goethals won de Europacup II en twee Europese Supercups met Anderlecht. Hij pakte geen landstitel, maar is toch een icoon bij paars-wit. Zes jaar geleden werd de reus ‘Raimundo’ ingehuldigd in Koekelberg. Vandaag kwam de reus op bezoek in het Lotto Park. Daar kreeg hij een paars-witte sjaal cadeau.

“Omwille van zijn verdienste voor de Brusseleirs vinden wij dat hij niet kan en mag vergeten worden”, zegt algemeen directeur Geert Dehaes van de organisatie be.brusseleir. “Overal waar hij kwam, zette ‘den Tuveneir’ de Brusselse identiteit op de kaart.”

“Mensen die de ‘Brusseleirs’ op een warme, positieve manier in de kijker hebben gezet, proberen wij in de spotlights te zetten”, citeert Het Laatste Nieuws Dehaes. “Raymond Goethals is binnen en buiten Brussel, zelfs ver over de landsgrenzen heen, een bekende Brusseleir. Hij was het altijd, en overal. In zijn attitude, maar ook in zijn taalgebruik.”

Op zondag 17 oktober zal de reus de aftrap geven op Stayen in de wedstrijd tussen STVV en Anderlecht. In de jaren 60 brak Goethals door als trainer.