Lof voor Vertessen bij PSV: De fans noemen mij de nieuwe Mertens

Lof voor Vertessen bij PSV: "De fans noemen mij de nieuwe Mertens"

07-10-2021 11:00 Laatste update: 12:39
4

De trein van Yorbe Vertessen lijkt dit seizoen écht op de rails te staan. Onze jonge landgenoot krijgt steeds vaker zijn kans bij PSV en scoorde inmiddels ook al zijn eerste Europese goal. Dat doet sommige PSV-fans dromen, zij vergelijken hem graag met Dries Mertens.

De 20-jarige Vertessen ontwikkelt zich uitstekend bij onze Noorderburen. Dit seizoen kwam onze landgenoot al vijftien keer in actie bij PSV. Daarin wist hij drie keer te scoren en twee assists uit te delen. PSV-coach Roger Schmidt doet steeds vaker een beroep op hem.

"Er is veel concurrentie hier maar ik ben tevreden met de speeltijd die ik krijg", citeert La Dernière Heure de spits. "Ik doe hier ontzettend veel ervaring op en de coach heeft vertrouwen in mij. Ik speel de laatste tijd ook vaker als een echte spits, in de punt. Maar ik kan ook op de flank of op de tien uit de voeten."

Een Belg die het goed doet bij PSV, dan is de vergelijking met Dries Mertens niet ver weg. "De fans vergelijken me inderdaad soms met Mertens. Sommigen zeggen zelfs dat ik de nieuwe Mertens ben. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment om te krijgen", besluit Vertessen.