Rode Duivel Theate kende ongekende opmars: 'Zelf derdeklassers hapten niet toe'

Rode Duivel Theate kende ongekende opmars: 'Zelf derdeklassers hapten niet toe'

Gepubliceerd: donderdag 7 oktober 2021 om 09:30do 07-10-2021 om 09:30

Laatste update: donderdag 7 oktober 2021 om 09:32do 07-10-2021 om 09:32

Arthur Theate kende een ongekende opmars in de afgelopen jaren. Hij kreeg geen contract bij KRC Genk, Standard en zelfs derdeklassers wilden hem niet. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het dagblad praat met voormalig jeugdcoach bij KRC Genk Kevin Van Dessel, hij begeleidde Theate vroeger. “Arthur was technisch niet de meest verfijnde, hij moest het hebben van zijn mentaliteit en je weet dat de lat in Genk hoog ligt”, vertelt hij.

Theate speelde in 2019 mee in de voorbereiding met KRC Genk, maar kreeg geen contract. Toen hij een jaar later ook bij Standard geen contract kreeg leek het een moeilijke periode te worden. ‘Zelfs derdeklassers hapten niet toe.’ Plots was KVO daar, Blessin was weg van de verdediger en de rest is geschiedenis.

Van Dessel verschiet wat van zijn evolutie, maar vindt het ook niet minder een knappe prestatie: “Hij heeft het eersteklasseniveau opgepikt en heeft nu zelfs Martinez, die jongeren graag een kans geeft, vermurwd. Ik ben blij voor hem, hij heeft weer een stap vooruit gezet.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws