Courtois over clash met Frankrijk: Het wordt totaal anders dan 3 jaar geleden

Courtois over clash met Frankrijk: "Het wordt totaal anders dan 3 jaar geleden"

06-10-2021 20:45
1

Donderdagavond kruist elke Belgische voetballiefhebber de vingers voor de Rode Duivels. Met de verloren halve finale op het WK van 2018 in het achterhoofd, schijnt ook Thibaut Courtois zijn licht over de wedstrijd van donderdag.

"Het zal ongetwijfeld een totaal andere wedstrijd worden dan drie jaar geleden", zo begint Courtois zijn tekst op zijn persoonlijk webstek. Hij gaat verder door te zeggen dat het vreemd aanvoelt om mogelijks een trofee te winnen in het midden van het seizoen. "De focus is volledig anders dan wanneer je aan het einde van een seizoen in de zomer een toernooi aanvangt."

Courtois schrijft ook dat details volgens hem een belangrijke rol zullen spelen in de twee komende wedstrijden. Hij voegt eraan toe dat het nog koffie dik kijken is in welke vorm spelers bij hun nationale ploeg zullen verkeren nadat ze zoveel wedstrijden op zo'n korte tijd speelden. 

Tot slot blikt Courtois terug op de 1-0-nederlaag van de Rode Duivels op het afgelopen WK tegen Les Blues. "Je kan een halve finale van een WK niet vergelijken met een halve finale van de Nations League", schrijft de Belgische sluitpost. Hij stelt dat wanneer België de Nations League wint het niet mogelijk is om 'en masse' op de Grote Markt van Brussel te vieren zoals in 2018. Na het toernooi moeten de Duivels namelijk meteen terug naar hun clubs. 

"Wereldkampioen Frankrijk verslaan is het eerste waar we nu op moeten focussen", concludeert Courtois. Donderdagavond strijden Courtois en co in Turijn voor de eerste finale van de Gouden Generatie.