Verhaeghe: Vergunning voor het nieuwe stadion is een mijlpaal voor Club Brugge

Verhaeghe: "Vergunning voor het nieuwe stadion is een mijlpaal voor Club Brugge"

06-10-2021 19:45
11

Woensdag werd het nieuws bekendgemaakt dat de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge werd goedgekeurd. Op de website van het nieuwe stadion reageerde Clubvoorzitter Bart Verhaeghe opgetogen. 

"De vergunning voor het nieuwe stadion is een mijlpaal voor Club Brugge" vertelt Verhaeghe. "Ze biedt eindelijk perspectief voor tienduizenden voetballiefhebbers, want de veiligheidsproblemen van het sterk verouderde en versleten Jan Breydelstadion worden dag na dag urgenter."

Verhaeghe wilt dan ook iedereen bedanken die dit mee mogelijk heeft gemaakt. "Daarom ben ik iedereen dankbaar die zijn of haar verantwoordelijkheid opneemt in het Brugse stadiondossier, in het bijzonder de Vlaamse regering en Stad Brugge."

Hij ziet dan ook alleen maar voordelen in de bouw van het nieuwe stadion. "Het nieuwe stadion zal globaal minder overlast veroorzaken dan het huidige Jan Breydelstadion. Bovendien kunnen we de unieke kans grijpen om de omgeving te vergroenen met de aanleg van een nieuw Olympiapark. Laten we positief samenwerken en verantwoordelijk omgaan met die enorme opportuniteiten."