Alderweireld stelt ideale Rode Duivel samen, met één zeer opvallende keuze

Alderweireld stelt ideale Rode Duivel samen, met één zeer opvallende keuze

06-10-2021 19:15
2

Woensdag verscheen er een filmpje online op de sociale mediakanalen van de Belgische Voetbalbond waarin Toby Alderweireld zijn ideale Rode Duivel mocht samenstellen. Hij moest per capaciteit een Rode Duivel kiezen om zo tot een zo compleet mogelijke speler te komen. 

Wat het kopspel betreft moest Alderweireld niet lang nadenken. "Voor kopspel ga ik voor Marouane Fellaini. Ik denk dat zijn record van doelpunten met het hoofd voor zich spreekt. Ongeloofelijk sterk in de lucht, bijna niet af te stoppen." Qua tactisch inzicht kiest hij dan weer voor Axel Witsel. "Ik denk dat hij op het middenveld elke situatie perfect leest."

Ook wat leiderschap betreft was zijn keuze rap gemaakt. "Ik ga voor Vincent Kompany. Ik denk dat hij vanaf minuut één dat hij bij de nationale ploeg speelde, met zijn prestaties en vocaal de leider was en dat ook uitstraalde." Voor kracht kiest hij voor Romelu Lukaku. "Ik denk dat hij al zo sterk was toen hij zestien was. Moeilijk van de bal te zetten of bijna onmogelijk zelfs." 

En dan maakt Alderweireld voor snelheid een ietwat verrassende keuze. "Dan ga ik voor Emile Mpenza. Als ik als jonge jongen naar de Rode Duivels keek vond ik dat hij enorm snel was." Voor het uitvoetballen kiest hij voor Jan Vertonghen. "Hij is niet alleen verdedigend sterk maar ook aan de bal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie