'Weer boetes voor Standard na gooien tennisballen en ongeregeldheden fans'

'Weer boetes voor Standard na gooien tennisballen en ongeregeldheden fans'

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 16:45wo 06-10-2021 om 16:45

Laatste update: woensdag 20 oktober 2021 om 11:11wo 20-10-2021 om 11:11

Standard Luik heeft een boete van 5.000 euro gekregen, waarvan 1.000 euro met uitstel, nadat de fans in de Klassieker tegen RSC Anderlecht voor ongeregeldheden zorgden.

Op 19 september nam Standard het op tegen Anderlecht. De match werd anderhalve minuut later afgetrapt omdat de Luikse fans vuurpijlen hadden afgestoken. In de tweede helft werden bierbekers naar de spelers gegooid en ref Laforge raapte ook muntstukken en aanstekers op. Er kwam ook nog rookpotten en bommetjes aan te pas.

“De voorbije jaren ontving de club minstens zeven boetes voor gelijkaardige incidenten. Standard slaagt er niet in haar supporters in de pas te doen lopen. Nochtans brengen de fans zichzelf, medesupporters, spelers en iedereen op en rond het veld in gevaar. Pyrogebruik is heel asociaal. Deze boete doet Standard hopelijk inzien dat dit wangedrag in de toekomst uit den boze is”, zegt het Disciplinair Comité aan Het Nieuwsblad.

Update: Standard heeft dinsdag te horen gekregen dat het in totaal 8.500 euro aan boetes moet betalen, dat besliste het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het Nieuwsblad meldt dat de Rouches dinsdag weer tweemaal werden veroordeeld voor wangedrag van de fans tegen KV Mechelen en STVV. Er werden onder meer tennisballen, aanstekers en bekers op het veld gegooid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws