Minister Demir stelt bewoners gerust: “Een ongezien mobiliteitsplan Club Brugge”

Minister Demir stelt bewoners gerust: “Een ongezien mobiliteitsplan Club Brugge”

06-10-2021 16:13
17

De ministers hebben de nodige handtekeningen gezet voor het nieuwe stadion van Club Brugge. Minister Zuhal Demir (N-VA) geeft tegenover Het Nieuwsblad meer informatie.

Er kan nog beroep worden aangetekend, maar minister Demir stelt de bewoners gerust. “Ik begrijp de bezorgdheden van de buurt, maar er is een ongezien mobiliteitsplan opgesteld. Leefbaarheid is dan ook enorm belangrijk. Een ander cruciaal aspect is de inrichting. De club zal investeren in stedelijk groen, want in het kader van de klimaatverandering is het belangrijk dat er voldoende bossen zijn.”

“Wat betreft de drieduizend parkeerplaatsen is er afgesproken dat als er geen matchen zijn, er ook ruimte is waar mensen kunnen gaan sporten en genieten van de omgeving. Dat zit als voorwaarde mee in de vergunning. Er is trouwens ook een klachtenpunt voor buurtbewoners. Mocht er toch ooit hinder ontstaan, dan kunnen de stad en de club snel bijsturen”, aldus Demir.

Ook Hilde Crevits gaf meer info: “Er komt een fanshop en een bistro aan het stadion, maar geen shopping center of andere kleinhandel. We wilden geen te grote concurrentie voor het stadscentrum. Nog belangrijk: in het stadion zal enkel voetbal gespeeld worden. Voor concerten of andere evenementen is er geen plaats, net omdat we die leefbaarheid van de buurt willen garanderen.”