Ajax-fans niet welkom in Turkije voor Champions League-duel met Besiktas

Ajax-fans niet welkom in Turkije voor Champions League-duel met Besiktas

06-10-2021 13:45
2

Ajax moet het zonder de steun van de eigen fans stellen in de uitwedstrijd tegen het Besiktas van Michy Batshuayi in de Champions League. De Turkse overheid laat de Amsterdamse aanhang niet toe in het Vodafone Park-stadion vanwege de geldende coronamaatregelen.

Ajax voerde nog wel overleg, maar inmiddels is er definitief een streep gezet door de aanwezigheid van uitsupporters in Istanbul, zo meldt supportersverenging Ajax Life. Dat is een tegenvaller voor de ploeg van trainer Erik ten Hag, die jaagt op een plekje in de achtste finales van het miljardenbal. Met zeges op Sporting Portugal (5-1) en Besiktas (2-0) is de start in groep C voortvarend.

In de Johan Cruijff Arena waren vorige week nog wel Turkse fans aanwezig. Zij lieten zich van hun slechtste kant zien door vuurwerk en fakkels in het thuispubliek te gooien. De return tegen Besiktas wordt gespeeld op 24 november. Eerst treft Ajax nu twee keer Borussia Dortmund. De groepsfase wordt afgesloten met een thuisduel met Sporting Portugal.