Geen interland voor Amallah (Standard): '25 tegenstanders in het ziekenhuis'

Geen interland voor Amallah (Standard): '25 tegenstanders in het ziekenhuis'

06-10-2021 13:15
2

Het thuisduel van Marokko met Guinee-Bissau in de WK-kwalificatie staat om een zeer opmerkelijke reden op de tocht. De hele selectie en enkele stafleden van de bezoekers zijn namelijk opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens de voetbalbond van Guinee-Bissau zijn alle 25 spelers én enkele stafleden in het ziekenhuis van Rabat opgenomen, nadat zij in de nacht van dinsdag op woensdag last kregen van diarree en moesten overgeven. "Ik denk dat er iets verkeerds in het eten zat. Het lijkt op voedselvergiftiging", zegt een bron van de bond aan Football365 Africa.

Het is zeer de vraag of de wedstrijd van woensdagavond kan doorgaan. Vorige maand ging het uitduel van Marokko met Guinee al niet door omdat er een staatsgreep plaatsvond in de hoofdstad Conakry. Ze moesten daardoor in allerijl dat land verlaten.

Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui en Chelsea-spelmaker Hakim Ziyech ontbreken in de selectie van Marokko, omdat ze overhoop liggen met bondscoach Vahid Halilhodzic. Selim Amallah van Standard zit wel bij de kern. De Leeuwen van de Atlas staan tweede in de poule met drie punten uit één duel. Guinee-Bissau staat bovenaan met vier punten uit twee duels.