Lang (Club Brugge) over verbeterpunten: Als het perfect was zat ik nu bij PSG

Lang (Club Brugge) over verbeterpunten: "Als het perfect was zat ik nu bij PSG"

06-10-2021 09:50
23

Noa Lang kan niet wachten om zich te laten zien bij het Nederlands elftal. De 22-jarige aanvaller speelde zich in de kijker bij bondscoach Louis van Gaal met zijn goede prestaties bij Club Brugge, waar hij naar eigen zeggen beter tot zijn recht komt dan bij Ajax.

Volgens Lang doet de Jupiler Pro League niet onder voor de Eredivisie. "In België is het fysiek veel zwaarder", zegt hij in De Standaard. "Ik speel elke week tegen jongens in wie ik bij wijze van spreken twee keer pas. Voor een kleine jongen als ik is dat een serieuze uitdaging. Toen ik wegging bij Ajax, had ik naast Club Brugge nog veel andere opties in verschillende grote competities, maar ik heb heel bewust gekozen voor een competitie van hetzelfde niveau en een club die ook Champions League speelt."

Volgens Lang is het belangrijk dat hij bij Club Brugge meer vrijheid krijgt dan bij Ajax. "Ik word gebruikt naar mijn kwaliteiten. Ik mag iets meer zwerven en hoef niet de hele tijd aan de zijlijn te staan. Bij Ajax werd ik op de vingers getikt als ik een bal wat lager ging ophalen of eens naar binnen kwam. Ik denk net dat het één van mijn grootste kwaliteiten is dat ik zelf goed aanvoel welke ruimtes ik moet opzoeken om beslissend of belangrijk te zijn voor het team. Ik ben een speler die de bal moet hebben en die uit het niets gevaar kan creëren."

Dat wil Lang ook bij Oranje laten zien. "Deze ervaring zie ik als een nieuwe stap richting de top. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik wil hier deze week het beste van mezelf laten zien, op alle vlakken", stelt de buitenspeler, die genoeg verbeterpunten ziet. "Vooral mijn linkervoet moet nog beter en ik kan totaal niet koppen. Dit seizoen scoor ik ook niet zo vaak als vorig seizoen, dus daar moet ik ook nog aan werken. Ik heb nog veel te leren. Als alles nu al perfect was, zat ik al lang bij een club als PSG."