UPDATE: Thorgan Hazard verlaat Rode Duivels, Theate komt in de plaats

UPDATE: Thorgan Hazard verlaat Rode Duivels, Theate komt in de plaats

06-10-2021 08:12 Laatste update: 16:36
19

De Rode Duivels reizen vandaag richting Turijn voor de halve finale van de Nations League. Daar wacht Frankrijk. Bondscoach Roberto Martinez kampt echter met zorgen, vooral in de verdediging.

Volgens Het Nieuwsblad is Jason Denayer onzeker met een lichte blessure. Arthur Theate van Bologona staat alvast klaar om de afwezigheid van de Lyon-verdediger op te vangen. KV Oostende kan alvast profiteren want Bologna moet extra bonussen betalen als Theate debuteert bij de nationale ploeg.

Met Alderweireld, Vertonghen, Boyata en Denayer riep Martinez maar vier centrale verdedigers op. Alderweireld liep onlangs corona op en moet zijn conditie nog opbouwen terwijl nu ook Denayer onzeker is. De FIFA laat echter toe om geblesseerde spelers te vervangen. Theate trainde alvast mee.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Arthur Theate aan zal sluiten bij de Rode Duivels voor de Final Four van de Nations League. De verdediger van Bologna trainde gisteren al mee omdat Jason Denayer met en lichte blessure kampt.

Update: Thorgan Hazard verlaat de Rode Duivels en Arthur Theate komt in zijn plaats, dat staat te lezen op de officiële kanalen van de Belgische nationale ploeg.