Handtekeningen nieuw stadion Club Brugge op komst: Beroep kan nog komen

Handtekeningen nieuw stadion Club Brugge op komst: "Beroep kan nog komen"

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 07:00wo 06-10-2021 om 07:00

Het ziet er naar uit dat minister Zuhal Demir (N-VA) vandaag haar handtekening zal zetten onder een omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Zo staat Club Brugge weer een stap verder in een lijdensweg van veertien jaar, maar het is er nog lang niet. Schepen voor Ruimtelijke Ordening en Sport Franky Demon (CD&V) laat weten dat de handtekeningen nog moeten worden gezet. “Ergens is het logisch dat die vergunning er komt, want het advies van zowel ons als de Vlaamse regering waren positief.”

Toch kan de champagne nog niet worden ontkurkt. “Ik ben niet naïef, er kunnen nog altijd procedures gestart worden tegen de Vlaamse bouwvergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwisting. Er kan dan nog gedurende 45 dagen beroep ingediend worden.” Ook Cercle Brugge loert om de hoek. “Het is belangrijk dat we ook snel uitsluitsel hebben over het GRUP daar. We hebben als stad immers altijd beloofd dat er zowel voor Cercle als voor Club een oplossing moest komen.”

Toch lijkt het er goed uit te zien voor Club Brugge. 'Met unaniem positieve adviezen op verschillende niveaus én een Vlaamse vergunning lijkt er voor de Raad van State nog weinig mis te kunnen lopen. Of er effectief volgend jaar al gebouwd kan worden om dan in 2023 al te kunnen spelen in de nieuwe kuip, valt af te wachten', klinkt het

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws