Fransen hebben speciale drijfveer voor duel met Duivels: Inlopen op FIFA-ranking

Fransen hebben speciale drijfveer voor duel met Duivels: "Inlopen op FIFA-ranking"

05-10-2021 23:47
4

Voor de Rode Duivels staat de halve finale van de UEFA Nations League in het teken van wraak op de Franse Haantjes, maar die gedachte is behoorlijk wederzijds. Ook Frankrijk is immers gebrand op een stevig resultaat. Bondsvoorzitter Noël Le Graët heeft de puntjes nog eens op de i gezet.

L'Equipe zag hoe de grote baas van de FFF (Fédération Française de Football) naar het trainingscentrum van de Fransen in Clairefontaine afzakte, net voor aanvang van de oefenstonde achter gesloten deuren. Daarop riep hij de selectie van Didier Deschamps even samen om een woordje te zeggen. Le Graët klonk bijzonder strijdvaardig. "De Belgen verslaan, dat is het doel dat jullie in gedachten moeten houden", sprak hij uit.

De voornaamste drijfveer voor die motivatie is niet zozeer een finaleplek in de Nations League, maar wel ... de eerste plek op de FIFA-ranking, zo blijkt. "We moeten op hen inlopen op die rangschikking", zou Le Graët gezegd hebben. Binnen de Franse bond leeft ongenoegen over de achterstand die Les Bleus hebben op ons land. Frankrijk, nochtans de regerende wereldkampioen, staat pas vierde, terwijl de Rode Duivels nu al ruim drie jaar lang de scepter zwaaien.