Veldbestormers Standard zullen rekening betalen: 'Zeker twee jaar stadionverbod'

Veldbestormers Standard zullen rekening betalen: 'Zeker twee jaar stadionverbod'

05-10-2021 23:34
9

Standard Luik gaat door een diep dal. Inmiddels is Mbaye Leye al aan de deur gezet, nadat vrijdagavond op het veld van KV Mechelen de bodem bereikt werd. Niet alleen verloren De Rouches kansloos (3-1), halverwege uitten enkele misnoegde fans ook nog eens hun ongenoegen met een tennisballenactie en een veldbestorming. Daar zullen zij voor opdraaien.

Het spreekt voor zich dat de voetbalcel van Binnenlandse Zaken de wantoestanden van in het AFAS Stadion niet zomaar aan zich voorbij zal laten gaan. Het Laatste Nieuws informeerde eens naar de strafmaat die de veldbetreders boven het hoofd hangt. Die is niet min: ieder van hen zal al zeker voor minstens twee jaar een stadionverbod opgelegd krijgen.

Afhankelijk van mogelijke andere overtredingen kan de duur van dat verbod nog verder oplopen. De voetbalcel zal zich hoofdzakelijk baseren op het politieverslag en de beschikbare camerabeelden. Daarnaast kunnen de overtreders ook nog een geldboete van op zijn minst duizend euro in de bus verwachten. Naar verluidt was één van de leidersfiguren van de actie de voorzitter van een supportersfederatie van Standard.