Deschamps voor clash met België: Er is in beide landen wat overdreven na WK

Deschamps voor clash met België: "Er is in beide landen wat overdreven na WK"

05-10-2021 20:45

Donderdag krijgen we een heruitgave te zien van de halve finale van het WK 2018: België - Frankrijk. In aanloop naar dat duel wou de Franse bondscoach Didier Deschamps nog wat dingen kwijt over de Rode Duivels

Zo verwacht Deschamps een tactisch, technisch en fysiek gevecht tegen de Rode Duivels. "Dat het een gevecht wordt, bedoel ik zeker niet negatief", citeert Sporza de Franse bondscoach. Hij had het ook over wederzijds respect tussen beide landen. "Er is veel wederzijds respect tussen mij en Roberto Martinez en ook tussen de spelers."

Frankrijk hield België in 2018 nog uit de WK-finale en dat gaf vele Belgen een wrange nasmaak. "Tussen buurlanden is er altijd wat extra rivaliteit. Dat zal donderdag ook zo zijn. Het is altijd een gezonde rivaliteit geweest. Er is in beide landen wat overdreven na het WK."

Het staat echter buiten kijf dat Deschamps met veel respect en bewondering naar de Rode Duivels kijkt. "België heeft 6 à 7 spelers met meer dan 100 caps. De kern is heel ervaren en in het offensieve compartiment hebben ze heel veel potentieel. De Rode Duivels hebben een van de sterkste ploegen ter wereld."