Lukaku staat droog: Blues-speerpunt beleeft uitzonderlijke reeks, maar geen unicum

Lukaku staat droog: Blues-speerpunt beleeft uitzonderlijke reeks, maar geen unicum

Gepubliceerd: dinsdag 5 oktober 2021 om 18:00di 05-10-2021 om 18:00

Laatste update: dinsdag 5 oktober 2021 om 18:31di 05-10-2021 om 18:31

Romelu Lukaku scoort niet meer! Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat de recordschutter der Rode Duivels de netten liet trillen voor Chelsea FC. Als zomerse monsteraanwinst, één van de meest spraakmakende transfers van afgelopen zomer, kan onze landgenoot zich dat nauwelijks veroorloven. VoetbalPrimeur.be schijnt haar licht op de huidige droogte van Lukaku.

Vergeef ons de inleiding hierboven, die uiteraard opzettelijk overdreven paniekerig is opgesteld. Nee, Lukaku verkeert niet in een existentiële crisis en geen haar op eender hoofd dat eraan twijfelt dat hij snel weer de weg naar het doel zal vinden. Niettemin dateert zijn laatste treffer momenteel van 14 september; in het Lukaku-universum is dat een halve eeuwigheid. Het zegt vooral veel over de bovenmenselijke standaarden die Big Rom de voorbije jaren heeft neergepoot.

In minuut 69 van het Champions-League-duel met Zenit Sint-Petersburg deed Lukaku Stamford Bridge nog eens daveren. Zijn uiterst nauwkeurige kopbal leverde titelverdediger Chelsea op speeldag één van het miljardenbal meteen de eerste driepunter op: 1-0. Op dat moment verhoogde de vaandeldrager van The Blues zijn persoonlijke rekening tot vier stuks, met voordien al een trio in de Premier League. Tussendoor had Lukaku nogmaals zijn waarde bewezen voor de Rode Duivels: twee keer geprikt in Estland (2-5) en de openingsgoal tegen WK-uitdager Tsjechië (3-0).

Sindsdien is de motor echter behoorlijk onverwacht gestokt. Intussen zwijgt het kanon van de geboren sluipschutter al voor vijf opeenvolgende wedstrijden. Alles samen staat de klok nu op 395 speelminuten waarin Lukaku zijn tweede natuur ongewild onderdrukt wordt. Zonder enige twijfel is de aard van het beestje nog lang niet dood, maar de voorbije weken viel ook op dat onze landgenoot amper nog in stelling werd gebracht. Op enkele grote afspraken, zoals in de krakers tegen City of in het Juventus Stadium, blonk Lukaku uit in afwezigheid. Ligt de schuld bij zijn ploeggenoten of moet hij toch de hand in eigen boezem durven steken?

Overzicht van Lukaku’s droogte

Zenit Sint-Petersburg (CL, thuis): doelpunt in minuut 69, dus 21’ droog
Tottenham Hotspur (PL, uit): 90’
Aston Villa (LC, thuis): 14’
Manchester City (PL, thuis): 90’
Juventus (CL, uit): 90’
Southampton (PL, thuis): 90’

Zeldzaam, maar niet uniek
Hoe moeten we dat dalletje van Lukaku nu interpreteren ten opzichte van zijn statistieken uit het verleden? Wel, zeldzaam is zo’n droogte in zijn geval zeker, maar een unicum dan weer niet. Zelfs vorig seizoen, in dat boerenjaar bij Internazionale, moest de latere MVP van de Serie A zich even tevreden stellen met een rol in de marge van de latere kampioen. Van begin april tot begin mei, nochtans een cruciale periode in de strijd om de Scudetto, slaagde Lukaku er ruim een volledige maand niet in om een vijandelijke doelman te verschalken. Tussen zijn treffer tegen Sassuolo (’10) en die op AS Roma (’90) gaapten toen liefst 620 lange, vervelende minuten zonder doelpunt.

Voor de meest vruchteloze periode uit de indrukwekkende loopbaan van de Belgische prijsschutter moet we dan weer terug naar het najaar van 2018, toen het oorspronkelijke droomhuwelijk met Manchester United helemaal op de klippen liep. Van 15 september tot 1 december van dat jaar kon Lukaku zijn doelpuntenhartje niet ophalen, noch in de Premier League, noch in de Champions League, noch in één van de twee Engelse bekertoernooien. Onze raad: denk terug aan die duistere reeks, tover een glimlach op je gelaat en ram er weer een bal in, Romelu!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Scoort Lukaku in zijn volgende wedstrijd voor Chelsea, op het veld van Brentford?

Ja
78%
Nee
22%
(18 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws