'Bij City overbodige Sterling heeft interesse in overstap naar Barcelona'

'Bij City overbodige Sterling heeft interesse in overstap naar Barcelona'

05-10-2021 09:01

Raheem Sterling heeft wel oren naar een FC Barcelona-transfer, weet Sport. De Catalanen zouden de Engelse aanvaller via een huurconstructie naar Camp Nou kunnen halen.

Sterling werd al eerder gelinkt aan een overstap naar Barça. De 26-jarige aanvaller zit momenteel vaker op de bank dan hem lief is bij Manchester City, waardoor hij open zou staan voor een vertrek. Sport weet dat Barcelona de afgelopen weken het contact met Sterling in stand heeft gehouden.

De zeventigvoudig international ziet dat hij in Camp Nou wél een bepalende rol kan spelen. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat Barcelona ook werk gaat maken van Sterling. Het budget van de club is beperkt en het hangt ook af van de sportieve situatie ten tijde van de volgende transferperiode. Als Sterling de stap naar Barça maakt, zal het waarschijnlijk om een huurdeal gaan. Dat is voor alle partijen namelijk interessant. 

Tot dusver kwam Sterling dit seizoen tien duels in actie voor City. Daarin was hij goed voor één goal en één assist. In de Manchester City-aanval moet hij de laatste weken Gabriel Jesus, Jack Grealish en Phil Foden voor zich dulden.