Grote straffen door voetbalschandaal? Bepaalde clubs moeten degraderen

Grote straffen door voetbalschandaal? "Bepaalde clubs moeten degraderen"

Gepubliceerd: maandag 4 oktober 2021 om 21:43ma 04-10-2021 om 21:43

Het grootschalige onderzoek rond fraude, omkoping en matchfixing in ons land is bijna afgerond. Makelaar Dejan Veljkovic heeft een akkoord met het parket en ook het onderzoek rond Mogi Bayat is bijna rond. Maar zorgt dat ook voor gevolgen?

Volgens Kris Luyckx, advocaat van Veljkovic, zijn alvast heel wat clubs betrokken en moeten die mogelijk ook vrezen voor hun toekomst. "We spreken over een systeem dat wijd vertakt was in het Belgische voetbal", geeft hij aan in De Afspraak.

De advocaat spreekt van fraude bij zo'n vijftigtal transfers. "Dat komt neer op zo'n 100 contracten waarbij fraude geweest is", zegt Luyckx. "Vaak zijn bij zulke contracten verschillende bestuursleden of spelers betrokken. Het is over die zaken dat mijn cliënt open boek gedaan heeft."

Straffen
De KBVB heeft zich nog niet uitgesproken over mogelijke straffen. Zullen die er wel komen? "Als men echt consequent is, dan zullen we volgend jaar met niet te veel ploegen in 1e klasse moeten spelen", eindigt Luyckx nog met een bommetje.

"Wellicht zullen sommige clubs zich verschuilen achter het feit "dat ze het niet wisten" of dat "het bestuur ermee bezig was". Maar als de KBVB consequent is en zijn reglement correct toepast, kan het niet anders dan dat bepaalde clubs zullen moeten degraderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws