Van Gaal geeft Danjuma (ex-Club Brugge) hoop op kans bij Oranje

Van Gaal geeft Danjuma (ex-Club Brugge) hoop op kans bij Oranje

04-10-2021 22:00

Louis van Gaal geeft Noa Lang van Club Brugge deze interlandperiode de kans om zich te bewijzen, maar laat de ex-Bruggeling Arnaut Danjuma wel thuis. Volgens de bondscoach zit hij dicht bij een uitverkiezing voor Oranje.

Op de persconferentie op maandagwas Van Gaal weer 'ouderwets goed'. "Vind jij Danjuma goed? Ben jij de bondscoach?", vraagt de bondscoach aan een aanwezige journalist. De zeventig jarige oefenmeester had zijn redenen om de Villarreal-speler niet te selecteren. "Hij is van club veranderd, dat heeft hij laat gedaan. In het begin was hij vooral invaller. De laatste vier wedstrijden doet hij het geweldig", erkent Van Gaal. "Hij kon erbij zijn, maar ik heb het niet besloten. Daar heb ik jullie (de media, red.) niet voor nodig", deelt hij een sneer uit.

Met het scoutingapparaat heeft Van Gaal een lijst van honderd potentiële internationals opgeschoond. Danjuma staat wel op de lijst. "Ik ben blij dat hij het zo goed doet. Ik kan me niet voorstellen dat hij er de volgende keer niet bij zit", geeft de bondscoach al iets van zijn volgende voorselectie prijs.

Van Gaal kiest deze interlandbreak voor 26 spelers, in plaats van de gebruikelijke 23. "Ik wil nieuwe spelers voelen, horen, zien", stelt hij. "Er zijn altijd spelers, de ene is in vorm en de andere niet. Daarnaast moet je denken in positie", besluit de bondscoach.