Belangrijke dagen in aantocht: 'Voetbalschandaal in afrondende fase'

Belangrijke dagen in aantocht: 'Voetbalschandaal in afrondende fase'

04-10-2021 21:14
10

Na bija drie jaar is er einde gekomen aan het werk van Dejan Veljkovic als spijtoptant. De makelaar heeft het onderzoek met het parket afgerond en definitief een einde gebracht aan zijn taak.

Dat weet men bij Het Laatste Nieuws. De zaakwaarnemer en het parket hebben hun handtekening gezet onder het definitieve akkoord en sluiten het onderzoek na bijna drie jaar af. Daarin onderzochten de speurders naar fraude en marchfixing in het Belgische voetbal.

Veljkovic komt er ook niet vanaf zonder straf en zal worden veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar met uitstel, een voorwaardelijke boete van 80.000 euro en een verbeurdverklaring van alle illegale verworven geld als spelersmakelaar. "Dat laatste komt neer op zo'n vier miljoen euro", geeft zijn advocaat Kris Luyckx aan.

Daarnaast is ook het onderzoek naar de activiteiten rond Mogi Bayat bijna afgerond en zitten we dus in een belangrijke fase in 'Operatie Propere Handen'. Het federaal parket zal binnenkort een eindvordering stellen en bepaalde personen vervolgen. Het Belgisch voetbal staat dus opnieuw een paar spannende weken of maanden te wachten.