Witsel voor clash met Frankrijk: We zijn niet meer bezig met die match van 2018

Witsel voor clash met Frankrijk: "We zijn niet meer bezig met die match van 2018"

04-10-2021 19:30
6

Donderdag spelen de Rode Duivels hun halve finale van de Nations League tegen Frankrijk. In 2018 hielden de Fransen de Belgen nog uit de WK-finale, maar die wedstrijd ligt in het verleden vertelde Axel Witsel op de persconferentie. 

Donderdag staan de Rode Duivels voor het eerst sinds die verloren halve finale op het WK tegenover Frankrijk. "Uiteraard wordt dat een bijzondere wedstrijd. Het is altijd speciaal om tegen een topland als Frankrijk te spelen en het is ook de halve finale van de Nations League", citeert Sporza Witsel. 

Maar Witsel wil vooral vooruit kijken en het verleden laten voor wat het is. "Wij zijn niet meer bezig met die match van 2018. Dat zit niet meer in ons hoofd. Wij willen gewoon een goeie wedstrijd spelen tegen een sterk land als Frankrijk. We willen naar de finale van de Nations League en daar zullen we alles aan doen."

Na Frankrijk wacht een mogelijke finale tegen Italië of Spanje. "Het zijn 4 grote landen in de halve finales. Wij focussen op onszelf. Het WK speelt niet meer mee. Dat zou alleen maar voor extra stress zorgen. De honger is groot om samen een trofee te winnen. Daarvoor moeten we voorbij Frankrijk. Dat zal niet eenvoudig worden."