Vanaken maakt indruk bij Rode Duivels: Heb mezelf getoond aan de bondscoach

Vanaken maakt indruk bij Rode Duivels: "Heb mezelf getoond aan de bondscoach"

04-10-2021 18:45
9

De Rode Duivels komen binnenkort weer in actie en staan donderdag in de halve finales van de Nations League tegenover Frankrijk. Zal dat ook met man in vorm Hans Vanaken in de basis zijn?

De middenvelder wist indruk te maken in de vorige interland bij de Rode Duivels en doet dat ook in de Champions League. "Ik zit in een goeie vorm momenteel", bevestigt Vanaken op de persconferentie maandag.

"Na de vorige interlandbreak heb ik vertrouwen opgedaan, ook richting de CL-wedstrijden met Club Brugge. Het is moeilijk om nu al een verwachtingspatroon voor deze week te scheppen. De vorige wedstrijden heb ik getoond aan de bondscoach dat ik klaar ben. Maar er loopt hier natuurlijk enorm veel kwaliteit rond", beseft Vanaken.

Toch lijkt de middenvelder klaar voor meer minuten, al kan Martinez nu wel rekenen op onder andere Kevin De Bruyne en Axel Witsel. Vanaken verwacht dan ook niet meteen een basisplek tegen Frankrijk. "Ik zal - denk ik - ook niet ontgoocheld zijn als ik niet start. Als ik hier niet speel, zal dat mijn prestaties bij Club ook niet beïnvloeden. Dat heb ik in vorige periodes ook al bewezen."