De Decker na nederlaag tegen RWDM: Dan kan je niet meer van toeval spreken

De Decker na nederlaag tegen RWDM: "Dan kan je niet meer van toeval spreken"

04-10-2021 10:30 Laatste update: 10:35

Wim De Decker en MSK Deinze verloren zondag in eigen huis van RWDM en konden zo voor de derde week op rij niet winnen. Na de 1-2-nederlaag stond de trainer van Deinze de pers te woord.

De Decker stelde dat zijn team goed uit de startblokken schoot en de wedstrijd meteen in handen nam. Na tien minuten kwam Deinze op voorsprong via Dylan De Belder. "De kansen om 2-0 of 3-0 te maken waren er", liet De Decker optekenen. Hij merkte dat zijn ploeg het in de tweede helft moeilijker kreeg. In minuut 71 kwam RWDM dan op gelijke hoogte via Lenny Nangis. "Je voelde dat dat er zat aan te komen", zei De Decker.

Uiteindelijk kreeg Deinze een minuut voor tijd het deksel op de neus. De Decker omschreef het als een typische 1B-wedstrijd waarin je nooit klaar bent met je tegenstander. "We vergaten onszelf te belonen in de eerste helft." Deinze kwam in vijf van haar zeven wedstrijden op voorsprong, maar won uiteindelijk maar twee wedstrijden. "Dan kan je niet meer van toeval spreken", zegt De Decker die samen met zijn spelers in eigen boezem wil kijken.

Deinze staat na zeven speeldagen vijfde met tien punten. Ze staan al op zeven punten van leider Westerlo. RWDM vindt door de overwinning opnieuw aansluiting bij de middenmoot en springt in de stand over Virton naar plaats zes.