Ene zijn dood is andere zijn brood: 'De Ketelaere bank vooruit tegenover Benteke'

Ene zijn dood is andere zijn brood: 'De Ketelaere bank vooruit tegenover Benteke'

04-10-2021 15:19
5

Met 24 Rode Duivels reist Roberto Martinez straks af naar Italië, waar de Final Four van de UEFA Nations League op het programma staat. Ook bij de selectie: Charles De Ketelaere. Niet bij de selectie: Christian Benteke. Dat zou wel eens de standaard kunnen worden tijdens de komende maanden en jaren.

Het Nieuwsblad weet dat Benteke de laatste tijd al nukkig was over zijn beperkte rol bij de Rode Duivels. Vooral het gebrek aan speelminuten op het EK stoort hem. Zo mocht de rijzige spits in de kwartfinale tegen Italië, waarin ons land nochtans nood had aan een doelpunt, pas in het ultieme slot nog even komen meebeuken. Tegen Estland en Wit-Rusland kreeg Benteke wel telkens een kwartiertje. Zijn entourage zou alvast laten verstaan hebben dat hij open blijft staan voor een vervolg als international.

Dan zal Benteke wel hoe langer hoe meer moeten opboksen tegen het jonge geweld, met De Ketelaere als kroonjuweel. Na zijn overweldigende prestaties in de Champions League kon de bondscoach simpelweg niet om de vaardige linkspoot heen. Op zijn persconferentie sprak Martinez vooral zijn verwachting uit dat De Ketelaere zich moest bewijzen op de eerste maandagtraining. 'Een subtiele verwijzing naar de trainingen bij de Rode Duivels, waar De Ketelaere zich te afzijdig houdt in plaats van zich ook daar te manifesteren', weet Het Nieuwsblad.