Mertens neemt het op voor Koulibaly (ex-Genk) en Osimhen (ex-Charleroi)

Mertens neemt het op voor Koulibaly (ex-Genk) en Osimhen (ex-Charleroi)

04-10-2021 10:15 Laatste update: 10:09

Afgelopen zondag kwam Dries Mertens voor het eerst dit seizoen in actie voor SCC Napoli. Ondanks dat zijn ploeg met 1-2 won tegen AC Fiorentina, werd de wedstrijd overschaduwd door racistische gezangen aan het andres van enkele Napoli spelers.

Op maandagochtend deelde Dries Mertens een boodschap via zijn sociale media: Please #NOTORACISM. Hiermee laat hij het voorval in Firenze niet zomaar passeren. Na de wedstrijd werden Napoli-spelers Koulibaly (ex-Genk), Anguissa en Osimhen (ex-Charleroi) getrakteerd op racistische gezangen van de Fiorentina-aanhang. Victor Osimhen zelf stuurde een tweet de wereld in waarin hij racisme aankaart.

De CEO van Fiorentina, Joe Barone, verontschuldigde zich al persoonlijk bij Koulibaly, Anguissa en Osimhen. "Dit is onaanvaardbaar", aldus Barone. Racisme in Italiaanse voetbalstadion is al langer een probleem. In de tijd dat Romelu Lukaku voor Internazionale speelde, kreeg hij het ook vaak te verduren. 

Dries Mertens kwam voor het eerst dit seizoen tot spelen. In minuut 84 verving hij Fabian Ruiz. Hij trok met Napoli de overwinning over de streep tegen Fiorentina. Mertens en co zijn na zeven wedstrijden alleen leider in de Serie A met maximulm van de punten.