VP 11: Revelatie bij Anderlecht, zeldzaam lichtpuntje bij Beerschot

VP 11: Revelatie bij Anderlecht, zeldzaam lichtpuntje bij Beerschot

04-10-2021 10:00 Laatste update: 05-10-2021 21:30

Op Speeldag 10 pakten Antwerp en Eupen het commando over in de Jupiler Pro League. Die twee clubs staan samen aan kop en zijn uiteraard ook vertegenwoordigd in ons team van de week. 

Vanhamel lichtpunt
Beerschot pakte tegen OH Leuven zijn tweede puntje van het seizoen, met veel dank aan doelman Mike Vanhamel. Hij hield de nul op het bord en dreef OHL tot wanhoop, al blijft de situatie wel bijzonder penibel voor de Ratten.

Heris is de hero
In de defensie kunnen we natuurlijk niet om Jonathan Heris heen, de matchwinnaar voor Eupen tegen KRC Genk. Zijn maatje achterin wordt Taylor Harwood-Bellis, die overeind bleef tegen het gevreesde duo De Ketelaere - Lang.

Op de rechtsachter kiezen we voor Sandy Walsh, die uit het niets kon opduiken voor de 3-0 en zo het licht van Standard helemaal uitdeed. Bij Seraing toonde Benjamin Boulenger zich dan weer onverzettelijk, al was Zulte Waregem niet bepaald een tegenstander van hoog niveau.

Blitzstart van Schoofs
Standard kwam met goede moed naar het veld van KV Mechelen, maar Rob Schoofs dacht er anders over. De middenvelder begon wervelend en had een voet in alledrie de goals van KV Mechelen. Ook Sven Kums zorgt mee voor het evenwicht. Zelfs in een tienkoppig KAA Gent bleef hij grip hebben op het middenveld.

Bij KRC Genk was Mike Trésor vooral in de tweede helft bijzonder sterk, al kon hij uiteindelijk geen punten pakken op het veld van Eupen. De creatieveling mag van ons wat vaker in actie komen voor de Limburgers.

Dodelijk trio
Bij Union was Dante Vanzeir lange tijd onzichtbaar, maar met twee goals drukte hij toch weer zijn stempel bij Union. Georges Mikautadze deed zowaar nog beter met drie doelpunten voor Seraing. De derde plaats in de drietand is voor Michael Frey. Die had het heel moeilijk tegen KAA Gent, maar kon toch zijn twaalfde van het seizoen maken.