'Leye ontslagen bij Standard'

'Leye ontslagen bij Standard'

04-10-2021 08:55 Laatste update: 09:13
28

Standard zet Mbaye Leye aan de deur. Na de 3-1-nederlaag en de één op negen, gaat Standard op zoek naar een nieuwe coach. Ook Leye's assistent Patrick Asselman wordt ontslagen.

Na een onderhoud met CEO Alexandre Grosjean werd Leye aan de deur gezet bij Standard, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De club zelf zal vandaag nog officieel communiceren over het ontslag van Leye.

Eind december 2020 werd bekend gemaakt dat Mbaye Leye de nieuwe trainer werd van de Rouches. Hij eindigde met Standard zesde na de reguliere competitie. In Play-Off 2 eindigde Standard op de vierde plaats na vijf nederlagen in zes wedstrijden. Leye bracht Standard afgelopen seizoen naar de finale van de Beker van België. Daarin verloor het met 2-1 van KRC Genk.

Ook dit seizoen kreeg Leye Standard maar moeilijk op de rails. Na tien speeldagen staat Standard op plaats twaalf met 13 op 30. Vrijdag stonden de Luikenaars al na 18 minuten met 3-0 achter tegen KV Mechelen. Leye en co verloren die wedstrijd uiteindelijk met 3-1, waardoor Standard een hattrick aan nederlagen liet optekenen.