Vanhaezebrouck zag weer onnodig verlies: Hadden kansen, zelfs met man minder

Vanhaezebrouck zag weer onnodig verlies: "Hadden kansen, zelfs met man minder"

03-10-2021 23:07 Laatste update: 23:55
14

KAA Gent moest op de Bosuil al haar vijfde nederlaag in tien speeldagen slikken. De Buffalo's hadden de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC grotendeels onder controle, maar werden niet geholpen door een rode kaart voor Giorgi Chakvetadze. Tot grote spijt van Hein Vanhaezebrouck.

De trainer van Gent was behoorlijk tevreden over de prestatie van zijn troepen. Hij benadrukte na afloop ook dat het de intentie was om de drie punten mee te nemen uit Deurne-Noord. "Met elf of met tien, we bleven voetballen. We hadden de kansen, zelfs met een man minder", reageerde Vanhaezebrouck op de clubwebsite. Opnieuw bleek de efficiëntie de achilleshiel van Gent te zijn. "De andere zaken zitten goed."

Vanzelfsprekend kon Vanhaezebrouck het niet laten om ook zijn mening over Chakvetadze's rode prent te delen. "Hij toonde niet de intentie om een man neer te halen. Het was geen vieze tackle. Hij zette druk en werd verrast door het wegdraaien van Gerkens. Zo belande hij ongelukkig op zijn hiel", klinkt het. Dat de VAR ingreep en Alexandre Boucaut richting rode kaart manoeuvreerde, kon dan ook op weinig begrip rekenen. "Tja", is het veelzeggende antwoord van Vanhaezebrouck.