RWDM gaat in laatste kwart op en over Deinze en nadert zo tot op twee punten

03-10-2021 22:16
1

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft RWDM nog eens van de zege kunnen proeven, pas de tweede van het lopende seizoen. Op het veld van Deinze SK kwam het nochtans op achterstand, maar in het laatste kwart draaiden de Brusselaars de rollen nog volledig om: 1-2.

Op Royal Excel Moeskroen na, dat na zeven speeldagen nog maar twee punten wist te totaliseren, was RWDM het slechtst begonnen aan de campagne in Eerste Klasse B. Ook bij Deinze leek het in eerste instantie verkeerd te lopen. Na amper tien minuten had Dylan De Belder de openingstreffer al tegen de touwen gejaagd. Tot aan de rust hield de thuisploeg al bij al eenvoudig stand.

Na de koffie moest RWDM wel reageren. Dat deed het ook, weliswaar pas in de laatste twintig minuten van het duel. Eerst verzorgde Lenny Nangis de gelijkmaker, maar in minuut 89 werd het sprookje voor de trots van Molenbeek nog mooier. Zakaria El Ouahdi kroonde zich tot de held van de avond met de 1-2.

Door de overwinning komt RWDM op een puntentotaal van acht stuks. Dat zijn er slechts twee minder dan Deinze, dat op een vijfde plek kampeert. Excelsior Virton is zo een plekje gezakt, naar positie zeven. Overigens ligt de middenmoot in 1B erg dicht bij elkaar, aangezien nummer twee Waasland-Beveren 'maar' twaalf punten heeft.