10-koppig Gent toont zich een taaie klant maar gaat toch ten onder tegen Antwerp

03-10-2021 20:20
18

Antwerp heeft de partij tegen KAA Gent met het kleinste verschil gewonnen. De thuisploeg had het lange tijd lastig tegen een 10-koppig Gent, maar wist finaal toch de overwinning over de streep te trekken.

KAA Gent begon scherp aan de wedstrijd en creëerde het meeste gevaar in de openingsfase. Na een kwartier spelen kreeg Depoitre een uitstekende mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen. De Gent-spits miste echter oog in oog met Antwerp-doelman Butez. Enkele minuten later liet Depoitre opnieuw een grote mogelijkheid liggen. Butez wist de doelpoging uit zijn goal te houden.

Dure missers, zeker wanneer de bezoekers na een half uur met een man minder verder moesten. Tsjakvetadze ging met zijn studs op de achillespees van Gerkens staan. Ref Boucaut liet het eerst nog passeren, de VAR was echter onverbiddelijk. De Georgiër moest gaan douchen.

Ondanks de uitsluiting bleef Gent wel overeind in het resterende deel van de eerste helft. Antwerp kwam niet tot grote kansen. In de tweede helft begon Gent opnieuw als beste ploeg. Tissoudali toverde een knappe dribbel uit zijn sloffen, zijn afwerking was echter niet op het zelfde niveau.

Nadien kwam Antwerp steeds nadrukkelijker zijn neus aan het venster steken. Bolat hield Gent nog twee keer recht, bij de derde poging was het echter wél raak voor Antwerp. Na wat gerommel voor goal wist Frey de 1-0 op het scorebord te schieten. Gent leek niet meer in staat om zich naar een gelijkspel te knokken. Net voor affluiten lukte het Lemajic wel nog bijna. De spits liet een torenhoge kans echter liggen. Dichter kwam Gent niet meer, Antwerp sloot de partij af als overwinnaar.