Verrassing in Bundesliga: Bayern is ongeslagen status kwijt

03-10-2021 20:00

Bayern München is in de traditionele Oktoberfest-week tegen een kater aangelopen. Der Rekordmeister heeft zondag thuis tegen Eintracht Frankfurt voor het eerst sinds 24 april een competitiewedstrijd verloren.

De gasten uit Frankfurt stonden bij aanvang nipt boven de degradatiestreep en na een klein half uur spelen leek het business as usual te worden voor Bayern. Eintracht dacht op de eigen helft op te kunnen bouwen, maar Bayern nam over en handelde razendsnel: Leon Goretzka haalde de trekker over. Drie minuten later stond het echter alweer gelijk: Martin Hinteregger kopte gedecideerd raak na een corner van Filip Kostic.

Diezelfde Kostic greep in de slotfase de hoofdrol. De Serviër kwam weer in balbezit na een aanvankelijk afgeslagen aanval en verbijsterde Manuel Neuer met een uithaal in de verre hoek: 1-2. Doordat keeper Kevin Trapp in de laatste minuut nog een kans voor Bayern verijdelde, bleef het daar ook bij.

De winnaar van de laatste negen Bundesliga-edities behoudt zijn koppositie, maar moet die wellicht delen met Bayer Leverkusen. Als Die Werkself later op de zondag winnen bij Arminia Bielefeld, komen ze op gelijke hoogte met Bayern.